Heveli Enok: Särtsakas ja reisihimuline värbaja

Heveli Enok: Särtsakas ja reisihimuline värbaja

 

Alati rõõmsameelne ja töökas Heveli vastutab TalentHubis mitmete värbamisprojektide eest. Loe lähemalt, kuidas Heveli värbajaks sai ning mis huvitab teda tööväliselt!

Kes on Heveli? 

Heveli liitus TalentHubi tiimiga juba poolteist aastat tagasi. Selle aja jooksul on Heveli suutnud meie klientidega kokku viia lugematu arvu häid kandidaate. 

Kuidas aga Heveli ennast ise kirjeldaks?

“Eelkõige olen tütar oma vanematele ja õde oma vennale ja õele. Olen pere inimene ja hoian väga oma lähedasi.”

“Olen selline inimene, kellele ei meeldi passida. Loomulikult on kõigil päevi, kus nad istuvad lihtsalt kodus. Mina aga olen hästi seiklushimuline – kui ma vabal päeval üles ärkan, siis minu esimene küsimus on kohe “mis me teeme?” või “kuhu me lähme?”

“Viimasel ajal olen avastanud endas ka suure reisihimu. Tahan kuskile välismaale minna ja maailma näha. Käisin hiljuti Maltal 2 kuud ning see oli äge kogemus. Mulle väga meeldib enda töö ja sooviksin seda teha samal ajal kuskil välismaal olles.

Hobid?

“Vabal ajal käin kunstiringis maalimas ja ka poksitrennis. Mulle meeldib ka sõprade ja perega aega veeta. Nendega olles olen ma väga särtsakas.”

“Olen hobi korras loonud ka enda ettevõtteJuustuUnelm. Teen tellimuste peale  juustuvaagnaid. Minu mõte peitub aga selles, et minu vaagnatega saad kaasa taaskasutatava puitvaagna, mida soovin pärast kasutamist tagasi.

Kuidas leidsid enda tee värbaja rolli? Kas see oli miski, mis tuli sinu jaoks loomulikult?

“Mulle väga meeldib inimestega suhelda. Ma tean, et see on väga basic vastus, aga see on tõsi. Gümnaasiumi ja põhikooli ajal tahtsin teha midagi äriga seonduvalt ning sellepärast õppisin ülikoolis ka ärijuhtimist. Personalivaldkonna pisik tuligi mulle sisse ülikoolis, kus võtsin põhiõpingute kõrvalt lisaks ühe HR aine. Sealt tekkiski kohe tunne, et see võiks mulle sobida. Kõrgkooli ajal liitusin ka üliõpilasnõukoguga. Seal oli minu roll vastu võtta uusi liikmeid. Tean, et see pole justkui värbamine, kuid selline suhtlemine, inimeste aitamine ja lahenduste leidmine meeldis mulle väga.”

“Pärast ülikooli lõpetamist töötasin ka klienditeenindajana. Minu arust on see lahe töö, eriti näiteks suvel kohvikus töötada, olgugi et see nõuab suurt füüsilist pingutust. Samal ajal aga teadsin, et personalitöö on minu jaoks põnev eriala, kus sooviksin ennast proovile panna.  Otsustasin kandideerida Swedbanki personalitiimi, kuid sattusin hoopis privaatpangandusse juunior spetsialistiks. Selles rollis sain palju praktilist kogemust klientidega suhtlemise osas. 

TalentHubi kandideerisin siis, kui kuulsin enda tuttavalt, et Reet on kedagi värbajaks otsimas. Mul polnud mingisugust kogemust, aga otsustasin vaatamata sellele kandideerida. Mul õnnestus intervjuu ja kodutöö hästi ja olen nüüd töötanud värbajana poolteist aastat. Ütleksin, et värbaja karjäär hakkas minu jaoks üsna valutult – intervjuude tegemine ja kandidaatidega suhtlemine tuli mul juba algusest päris hästi välja.

Mis meeldib sulle värbaja töö juures kõige enam?

Mulle meeldib see hetk, kui kandidaadid on siiralt õnnelikud, et nad on leidnud endale töökoha, kuhu nad päriselt tahavad minna. Sarnaselt on mul hea meel, kui suudan ettevõttele leida sobiva inimese. See positiivne tagasiside ja tunne, et olen kedagi aidata suutnud, on suur põhjus, miks ma täna värbaja olen.

 

Legendi kohaselt otsib Heveli siiamaani andekaid PHP arendajaid.

Kas leidub miskit, mis sulle ei meeldi enda töö juures?

“Ütleks, et ei ole. Kui miskit välja tuua, siis võib-olla intervjuu kokkuvõtete kirjutamine. Selle all mõtlen seda, et kui oled kandidaadiga vestluse lõpetanud, siis pead kogu vestluse kirjalikult kokku võtma, et seda hiljem kliendile edastada. Kui ma saaksin kandidaadi vestlust kuidagi automaatselt kliendile teleportida, oleks eriti hea.

Mis on olnud kõige põnevam projekt TalentHubis?

“See on hea küsimus… ma ütleks, et mulle väga meeldivad Sandmani Grupi AS ja Corpowear. Olgugi et tegemist on traditsiooniliste ettevõtetega, siis on nad minu arust väga ägedad. Nende keskkond – alates inimestest kuni nende tööviisini, on väga kokkuhoidev ja jätab hea mulje.

Mis meeldib sulle TalentHubis töötamise juures kõige rohkem?

“Mulle meeldib, et oleme nagu üks suur perekond. Arvan, et sellist teist meeskonda on raske leida, kes oleksid nii kokkuhoidvad ja toetavad. Samuti ka see, et meil on suured eesmärgid ning tahame anda kõik endast 110%.

Mis on sinu pet peeve (miski mis isiklikult häirib)?

“Mind häirib, kui inimesed matsutavad.

Kas leidub mõni väärtus või quote, mis sind elu jooksul saatnud on?

“Mul pole ühte kindlat, aga hiljuti küll lisasin enda telefoni taustaks “A fresh start isn’t a place, it’s a mindset.” Alati ei pea uus algus olema nullist alustamine, vaid see võib olla ka mõtteviis, et tänasest hakkan asju uue energiaga tegema.